از گذشته تا کنون، داشتن آب تمیز و سالم در ساختمانهای مسکونی یا تجاری مسئله مهمی به شمار می رود. به همین علت پیمانکاران همیشه به دنبال بهترین روش برای انتقال آن به داخل ساختمان هستند. روشی که از انتقال هر گونه مواد شیمیایی و املاح به آب جلوگیری کند و هم چنین مقاومت بالایی داشته باشد. در گذشته انتقال آب توسط لوله های فلزی انجام می گرفت. با این وجود این لوله ها علی رقم مقاومتی که داشتند، دچار زنگ زدگی و یا خوردگی می شدند. که این مسئله از معایب این لوله ها محسوب می شد. همچنین تعویض آن ها با مشکلات فراوانی مواجه بود. پس با شناخت لوله و اتصالات یو پی وی سی و مزایای آن، لوله کشی یو پی وی سی بهترین راه برای لوله کشی ساختمان ها و برطرف کردن مشکلات به شمار می آید.
لولههای پلاستیکی در ابتدا محبوبیت زیادی در بین مردم داشت. اما پیشرفت فناوری و تکنولوژی و انجام آزمایشات گوناگون بیشتری بر روی مواد مختلف باعث شد تا ترکیبات مختلفی مناسب برای مصارف گوناگون به دست آید. یکی از این آزمایشات باعث پیدایش مادهای با نام پلی وینیل کلراید (PVC) منتهی شد. و UPVC یکی از محبوبترین انواع PVC شناخته میشود. در مقاله پیش رو به بررسی لوله کشی UPVC و مزایا آن می پردازیم.
بیشتر بدانید: لوله یو پی وی سی
نحوه لوله کشی یو پی وی سی ( UPVC )
معرفی
یو پی وی سی ( upvc )، به معنای پلی وینیل کلراید غیر پلاستیکی می باشد. این ماده بسیار محکم تر و مقاوم تر از pvc، در مقابل عوامل مختلف می باشد. به همین سبب بیشترین کاربرد این ماده در لوله یو پی وی سی ( upvc ) و مشتقات آن دیده می شود. و همانطور که میدانیم، یکی از مزیت های این لوله ها مقاومت بالای آن ها در برابر ضربه می باشد. پس این لوله کشی برای محیطهای سخت بسیار مناسب است.
در ساخت لوله upvc به غیر از مواد خام، از مواد بازیافتی هم استفاده می شود و این سبک لوله کشی را مقرون به صرفه تر نموده است.
انواع روش های لوله کشی یو پی وی سی
برای انتقال آب ساختمان ها به روش لوله کشی upvc روش های اتصال مختلفی برای لوله ها وجود دارد که عبارتند از:
- لوله کشی چسبی
- اتصال اورینگی
- روش مکانیکی فلنجی
- اتصال پیچی
- اتصال جوشی
در این بین مرسوم ترین روش، لوله کشی چسبی می باشد. ما قصد داریم در این مقاله به شرح این وش بپردازیم.
روش اجرا لوله کشی چسبی
برای نصب لوله های یو پی وی سی مانند تمامی روش ها نیاز به مهارت و دانش کافی می باشد. درست است که این لوله های از مزایا و کاربرد های زیادی برخوردار هستند و نصب آنان به راحتی صورت می گیرد. اما در صورت نداشتن مهارت ممکن است مشکل ساز باشد. در ادامه با روش صحیح لوله کشی یو پی وی سی آشنا می شویم.
- ابتدا لولههای UPVC را در زاویه 90 درجه به اندازه دلخواه برش دهید.
- سپس با دستگاهی به نام فرز به اندازه چهار تا شش میلی متر از لبه لوله با زاویه 15 درجه برش میدهند. دقت کنید درصدی خطا نباید وجود داشته باشد.
- بعد از برش از ماده کلینر برای تمیز نمودن لبه برش خورده استفاده کنید.
- پرایمر ماده ای برای نرم کردن سطح سخت لولهها می باشد. از این ماده برای نفوذ بهتر چسب مخصوص اتصالات استفاده نمایید.
- حالا نوبت به چسب کاری می رسد. این مرحله از مهمترین مراحل لوله کشی یو پی وی سی می باشد. حال چسب کاری را به صورت اصولی و با فشار قوی روی لولهها انجام دهید. (لولهها را در جهت معکوسی که برش داده اید بهم متصل کنید.)
نکته: بین مرحله نرم کردن لوله توسط پرایمر و مرحله چسب کاری نباید فاصله بی افتد، و این مرحله باید بلافاصله در دو سرد اتصالات انجام گیرد.
با همین چند مرحله شما می توانید لوله کشی یو پی وی سی را به راحتی انجام دهید. فقط دقت کنید همانطور که گفتیم دقت و مهارت در این امر بسیار مهم است. زیرا نیازمند ظریف کاری های بسیاری می باشد.
خرید لوله یو پی وی سی؛ نگین پلیمر
امروزه ماده upvc به عنوان ماده ای مصرفی در بازار طرفداران بسیاری دارد. از کاربردی ترین محصولات این ماده لوله و اتصالات یو پی وی سی می باشد. برای خرید بهترین کیفیت این محصول پرکاربرد از معتبر ترین برند بازار (پیمتاش ترکیه) می توانید با مجموعه نگین پلیمر در تماس باشید. هدف این مجموعه ارائه محصولات کاربردی و مقرون به صرفه و جلب رضایت مشتریان می باشد.