می خواهید به بررسی مزایا و معایب لوله پلی اتیلن بپردازید؟ این نوع لوله ها را امروزه به عنوان پر کاربرد ترین لوله های موجود در بازار معرفی می کنند و خرید لوله پلی اتیلن در صنایع مختلف بسیار رواج پیدا کرده. این محصولات در حقیقت با نام اصلی پلی وینیل کلراید شناخته شده و با استفاده از نفت خام، اتیلن و نمک کلر تولید می شوند. این نوع لوله ها دارای مزیت ها و معایب مختلفی هستند که در ادامه با آن ها بیش تر آشنا خواهیم شد.

بررسی مزایا و معایب لوله پلی اتیلن

می خواهید به بررسی مزایا و معایب لوله پلی اتیلن بپردازید؟ این محصولات به دلیل داشتن ویژگی های منحصر بفرد، امروزه جایگزین مناسبی برای لوله های فلزی به شمار می آیند. این نوع لوله ها دارای مزایای زیادی هستند، لوله پلی اتیلن در صنعت نفت بسیار ویژگی های زیادی دارد. مزیت های مهم این لوله عبارتند از:

  • مقاومت در برابر خوردگی

این نمونه از لوله ها جریان الکتریسیته را از خود عبور نمی دهند. از طرفی در برابر واکنش های الکتروشیمیایی مقاومت بسیار زیادی از خود نشان داده و در نتیجه دچار خوردگی و یا پوسیدگی نمی شوند. سطح داخلی و بیرونی این نمونه از لوله ها بسیار مقاوم بوده و به راحتی می توان برای سیستم های تو کار و یا روکار از آن ها استفاده کنید.

  • مقاومت شیمیایی بالا

این محصولات در برابر الکل ها، روغن ها و یا حتی مواد نفتی غیر آروماتیک بسیار مقاوم هستند. از این رو برای انتقال انواع سیالات می توان از این محصولات استفاده کرد.

  • مدول الاستیسیته بالا

از دیگر مزیت های این محصولات مقاومت بالا در برابر شکستگی است. این محصولات می توانند در اثر فشار بدون شکسته شدن و یا ترک خوردن، تغییر شکل دهند. این ویژگی سبب می شود تا سیستم لوله کشی در برابر زمین لرزه و حرکت خاک دچار مشکل نشود.

  • وزن کم و استحکام بالا

این نمونه از لوله ها وزن بسیار کمی داشته و کاملا سبک هستند. از این رو حمل و نقل و مونتاژ آن ها کار ساده ای می باشد. از طرفی استحکام و دوام بالای آن ها سبب شده است تا در موارد مختلفی بتوان از آن ها استفاده کرد.

مزایا و معایب لوله پلی اتیلن

بررسی دیگر مزایای لوله پلی اتیلن

در بررسی مزایا و معایب لوله پلی اتیلن متوجه می شوید که مزیت های استفاده از این محصولات بسیار زیاد هستند. علاوه بر مواردی که در قسمت قبل به آن ها اشاره شد، این محصولات دارای مزایای دیگری نیز هستند که مهم ترین آن ها به شرح زیر می باشند:

  • طول عمر بالا و قیمت مناسب

این محصولات به دلیل مقاومت بالایی که در برابر شرایط محیطی مختلف دارند، طول عمر زیادی داشته و هزینه تعمیر و نگهداری آن ها بسیار کم است. با توجه به طول عمر بالا و عدم نیاز به تعویض مداوم این محصولات، خرید آن ها کاملا اقتصادی و مقرون به صرفه است.

  • عدم تاثیر مخرب بر روی محیط زیست

این محصولات سطح کربن پایینی داشته و در زمان تولید به انرژي زیادی نیاز ندارند. از طرفی قابل بازیافت بوده و در نتیجه هیچ گونه آسیبی به محیط زیست وارد نمی کنند.

  • عدم اصطکاک و زبری سطح بسیار کم

این نوع لوله ها سطح داخلی و خارجی صاف و کاملا یکدستی دارند. از این رو هیچ گونه اصطکاکی برای سیالات درون خود ایجاد نمی کنند. از طرفی احتمال رسوب گیری در آن ها بسیار کم بوده و در نتیجه دچار پوسیدگی نمی شوند.

  • داشتن تنوع بالا

این محصولات از نظر اندازه، رنگ، کاربرد، سایز، ضخامت و … متنوع بوده و در انواع مختلفی تولید می شوند. این امر سبب می شود تا در صنایع مختلف بتوان از آن ها استفاده کرد.

معایب لوله پلی اتیلن

در بررسی مزایا و معایب لوله پلی اتیلن، حال که با مزیت های این محصولات آشنا شدید، خوب است که معایب آن ها را نیز بشناسیم. مهم ترین عیوب و ایراداتی که برای این نوع لوله ها می توان در نظر گرفت، عبارتند از:

  • این محصولات در برابر سرمای شدید، شکننده بوده و احتمال ترک خوردگی در آن ها وجود دارد.
  • ممکن است این نوع لوله ها در اثر حرارت بالا تغییر شکل بدهند. این امر می تواند مسیر انتقال سیالات را تغییر داده و روند حرکتی آن ها را با اختلال مواجه کند.
  • این لوله ها از مقاومت خارجی کمی برخوردار هستند. بنابراین در زمان استفاده از آن ها در شرایط خاص باید برای نگهداری و مراقبت از آن ها نکات لازم را رعایت کنید.
  • این محصولات در برابر فشار های زیاد تحمل کمی داشته و از این رو برای استفاده به عنوان لوله های استخری و یا لوله های تحت فشار مناسب نیستند.
  • جداره این نوع لوله ها مقاومت پایینی داشته و در اثر گرفتگی مجرای لوله ها باید از لوله بازکن ها استفاده کنید.
 

کلام آخر

در بررسی مزایا و معایب لوله پلی اتیلن، متوجه شدیم که استفاده از این محصولات با مزیت های زیادی همراه است. این نوع لوله ها مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار و ضربه داشته و انعطاف پذیری بالایی دارند. از طرفی سطح بسیار صافی داشته و احتمال ایجاد اصطکاک و یا رشد باکتری و موجودات ریز بر روی آن ها وجود ندارد. سایز و ضخامت های متفاوتی از این محصولات تولید می شوند، از این رو در موارد مختلفی می توان از آن ها استفاده کرد.

سوالات متداول برای بررسی مزایا و معایب لوله پلی اتیلن

منظور از این مشخصه چگالی لوله ها می باشد. این چگالی در حقیقت بر روی وزن و ضخامت لوله ها اثر می گذارد.

این محصولات در شرایط آتش سوزی، شعله را پخش نمی کنند و فقط همان نقطه ای که آتش گرفته، سوخته و از بین می رود. از این رو این لوله ها را غیر قابل اشتعال می نامند.

خیر، این محصولات به دلیل عدم جذب رطوبت نیازی به رنگ شدن نداشته و هرگز دچار زنگ زدگی و یا پوسیدگی نمی شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *